Csillaghegy-békásmegyeri evangélikus gyülekezet
 
1%

 
Menü
Csillaghegy-békásmegyeri evangélikus gyülekezet
A SION Nevelőszülő Hálózatról
 

A SION Nevelőszülő Hálózatról


A Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség és az Örökbefogadó és Nevelőszülőkért Alapítvány 2007. január 15-én együttműködési és megbízási szerződést kötött a

SION Nevelőszülő Hálózat

létesítésére és közös működtetésére.

A megállapodás alapján a Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség a SION Nevelőszülői Hálózat fenntartója, az Alapítvány az Örökbefogadó és Nevelőszülőkért pedig a SION Nevelőszülői Hálózat működtetője. Az intézmény önálló egyházi jogi személyként működik.

A Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség SION Nevelőszülői Hálózatának székhelye: 2234 Maglód, Ady Endre utca 4., az egyházközség címe: 1038 Budapest, Mező u. 12.

Az együttműködő felek megállapodása szerint a fenntartó egyházközség feladata a Hálózat működtetéséhez szükséges normatív állami támogatás és a kiegészítő egyházi támogatás igénylése, folyósítása, a Hálózat szabályszerű működésének biztosítása, illetve ellenőrzése. A működtető szervezi a Hálózat szakmai munkáját és irányítja a napi működést (nevelőszülők kiválasztása, felkészítése, nevelőszülői tanácsadók és más segítő szakemberek foglalkoztatása, kiegészítő programok, szolgáltatások szervezése).

A SION Nevelőszülői Hálózat szalmai vezetője: Dr. Szilágyi Julianna, ő a működtető alapítója is egyben. Az intézmény képviseletét az intézmény szakmai vezetője és a fenntartó képviselői (lelkész és felügyelő) látják el.

Az intézmény képviseletét az intézmény szakmai vezetője és a fenntartó képviselői (lelkész és felügyelő) látják el. A SION Nevelőszülői Hálózat az állami gyermekvédelmi gondoskodásban lévő gyermekek családi nevelését biztosítja.
Alapfeladatai:
- gyermekvédelmi gondoskodásban lévő gyermekek családban történő nevelése, gondozása, otthont nyújtó ellátás keretében,
- gyermekvédelmi gondoskodásban lévő különleges ellátási szükségletű gyermekek nevelése,
- utógondozói ellátásban részesülő fiatalok ellátása.

Az intézményben ellátott gyermekek és fiatal felnőttek száma általában 55-60 fő, melyből otthont nyújtó ellátást kap: 30 fő, különleges ellátást igényel: 23 fő, utógondozói ellátott: 7 fő (2018. május 10-i adatok). A gyermekekről 22-24 nevelőszülő gondoskodik. A gyermekek és a nevelőszülők száma folyamatosan változik.

A Hálózat fenntartója az alapító okiratban az intézmény működésére vonatkozóan elfogadta a Magyarországi Evangélikus Egyház által hozott, az egyház intézményeiről szóló 2005. évi VIII. törvény előírásait.

Kapcsolat:
Fenntartó: Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség, 1038 Budapest, Mező utca 12., Donáth László lelkész, 06-1-454-7140 evangelikusbekas@t-online.hu
Intézmény: Cs.E.E. SION Nevelőszülői Hálózat, 2234 Maglód, Ady Endre utca 4. Működtető: Alapítvány az Örökbefogadó és Nevelőszülőkért, 1032 Budapest, Szőlő köz 12., 06-1-215-0025, Soltis Lilla szakmai vezető-helyettes: 06-70-410-2528 neveloszulok@gmail.com

Társoldalak
A GYÜLEKEZETRŐL
A gyülekezet- és templomépítő alapítványról
TEMPLOMÉPÍTÉS
ÉS A TEMPLOM

GAUDIOPOLIS SZERETETHÁZ
IDŐSOTTHONÉPÍTÉS
Hét ♥ Hárs
Kiadványaink
Képtár
KÉPGALÉRIÁK
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster